Juoksu- ja näyttelyharrastuksen lisäksi on monia lajeja, joita voi harrastaa podengon kanssa joko yhteiseksi iloksi tai kisaamismielessä. Lajeihin kannattaa tutustua tarkemmin esimerkiksi netistä löytyvän materiaalin lukemisella (esimerkiksi http://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/), ja osallistumalla koirakoulujen ja seurojen järjestämille kursseille tai treeniryhmiin. Alle on poimittu muutama suosituin harrastuslaji.

Agility

Agilityssä koira suorittaa ohjaajansa ohjaamana esteradan, joka on laadittu kilpailua tai harjoitusta varten. Laji on urheilullinen ja energinen, ja sitä voi harrastaa joko kilpailumielellä tai ihan iloisen koiran kanssa harrastamisen vuoksi.

Varsinkin useiden pienten podengojen kanssa harrastetaan agilityä, ja muutamat niistä myös kilpailevat hyvällä tasolla. Pieni podengo on ketterä ja nopea koira, ja sopii siksi agilityharrastukseen hyvin. Podengon alkukantaisen luonteen vuoksi sen motivointiin ja innostamiseen on kuitenkin kiinnitettävä usein paljon huomiota, jotta tekemiseen saadaan kilpailuissa vaadittavaa tarkkuutta ja ohjaajan kanssa työskentelyn saumattomuutta. Agilityn harrastamisessa kehittyvät siksi paitsi estetaituruus, myös koirakon yhteistyökyky.

Toko/Rally-toko

Toko on koiraurheilulaji, jossa korostuvat koiran tottelevaisuusosaaminen ja koirakon yhteistyö. Perinteisen tokon tavoitteena on pitkäjänteisen kouluttamisen kautta päästä tilanteeseen, jossa koira suorittaa ohjaajansa ohjaamana tottelevaisuusliikkeet rauhallisesti ja tarkasti.

Rally-toko puolestaan on 2000-luvulla Yhdysvalloissa kehitetty tottevaisuuslaji, jossa yhdistetään tokoa, koiratanssia ja agilityä. Siinä missä perinteinen toko korostaa liikkeiden suorittamisen täsmällisyyttä, rally-tokossa korostuu selkeämmin koirakon iloinen yhteistyö.

Molemmat tottelevaisuuslajit ovat mukavia harrastuksia, joissa voi myös halutessaan kisata. Muutama podengo on kilpaillut tottelevaisuuskisoissa, mutta sitä useamman harrastukseen kuuluu perustottelevaisuuskoulus.

Jälki

Verijälkiharrastus on oiva tapa tarjota koiralle mahdollisuus sen luontaiseen metsästyskäyttäytymiseen. Verijäljen seuraamisen käyttötarkoitus on haavoittuneen eläimen jäljittäminen, mutta harrastus- ja kisaamistarkoituksessa koirille vedetään maastoon jälki laahaamalla maassa sientä, joka on kastettu vedellä laimennettuun eläimen vereen. Harrastus aloitetaan lyhyillä jäljillä, joita pidennetään ja vaikeutetaan kun koiran taidot paranevat. Jäljelle tehdään makauksia, jotka koira ilmoittaa; ja jäljen päässä odottaa koiraa mieluinen palkinto kuten peuran sorkka.

Verijälki on monelle podengolle omistajineen mieluisa harrastus, sillä tässä tekemisessä korostuu koiran oma luontainen osaaminen. Podengon käyttää metsästäessään kaikkia aistejaan, joten monilla on tähän harrastukseen hyvin sopiva nenä. Tähän lajiin pääset tutustumaan koirakoulujen ja seurojen järjestämillä kursseilla. Myös netistä löytyy hyviä ohjeita harrastuksen omatoimiseksi aloittamiseksi.