Suomen Portugalinpodengot ry:n perinteiset

KESÄPÄIVÄT 2015

järjestettiin podengojen erikoisnäyttelyn yhteydessä 27.-28.6.2015 Kouvolassa.

Lauantaina 27.6.2015 Suomen Vinttikoiraliitto järjesti pääerikoisnäyttelyn, josta matka jatkuu helposti noin 15km päässä olevalle idylliselle Mikkelän tilalle podengojen kesäpäivien viettoon. Lauantai-iltana oli luvassa mukavan yhteisen puuhailun lisäksi saunomista ja grillaamista, ja sunnuntaina aktiviteetit jatkuivat vuosi sitten suuren suosion saaneen Podengojen Juoksupäivien merkeissä.

Juoksupäivät 2015

Vuonna 2014 ensimmäistä kertaa järjestetyt Podengojen Juoksupäivät saivat sekä niin innokkaan vastaanoton että kyselyitä tapahtuman uusimisestakin, että vuonna 2015 pääsimme uusimaan Juoksupäivien hurmaa Podengojen Kesäpäivien yhteydessä.

Juoksupäivän aikana tutustuimme podengoille ominaiseen harrastukseen, opimme rata- ja maastoharrastuksen saloista, tekniikoista ja välineistä, sekä pääsimme kokeilemaan viehettäkin leikkimielisen kisailun parissa. Juoksupäivät ovat tarkoitettu sekä aloittelijoille että jo kokeneemmillekin harrastajille, vikkelistä pennuista seniorikipittäjiin, ja mukaan tarvitaan vain iloinen mieli ja vauhdikkaat tassut! Juoksupäiville voi osallistua myös kesäpäivien ulkopuoleltakin.

Juoksupäivään sisältyi myös koiravalokuvausta. Valokuvaaja Tuija Kotka-Ritavuori otti kuvia halukkaista podengoista, joko yksin tai kaverin kanssa.

 


 

PoPossa julkaistua (02/2015)

Kuusankosken kupeessa sijaitseva Mikkelän tila tarjosi idylliset maalaismaisemat podengoyhdistyksen kesäpäivän ja juoksupäivän viettoon erikoisnäyttelyn kuhinan jälkeen. Paikalle saapui 21 podengoihmistä, ja koiria oli vähintään tuplasti enemmän.

Koiria osallistui vähintään tuplasti enemmän kuin ihmisiä. Kuva Anna Räsänen.
Koiria osallistui vähintään tuplasti enemmän kuin ihmisiä. Kuva Anna Räsänen.

 

Ulkoilun, saunomisen, grillailun ja mukavan yhdessäolon lisäksi viikonlopun ehdottomiin kohokohtiin kuuluivat yhdistyksen uuden käsivieheen käyttöönotto sekä Tuija Kotka-Ritavuoren koirakuvaus.

Kuultuamme ensin juoksukisaamisen teoriaa saivat kaikki innostuneet, ulvovat ja ihmettelevät podengot kokeilla, miltä uusi viehe maistui. Vietti vei hienosti aivan ensikertalaisiakin vilahtavan valkoisen perään.

Juoksupäivän teoriaosuus meni rennosti lötkötellen. Kuva Anna Räsänen.
Juoksupäivän teoriaosuus meni rennosti lötkötellen. Kuva Anna Räsänen.