Vuoden Ensikisaaja, kiertopalkinto ja kansio

ensikisaajaVoimassa vuodesta 2015 lähtien. Päivitetyt säännöt voimassa vuodesta 2019 alkaen.

 1. Ensikisaaja-kiertopalkinnosta voivat kilpailla kaikki Suomessa rekisteröidyt Suomen Portugalinpodengot ry:n jäsenten omistamat keskikokoiset portugalinpodengot, jotka kilpailevat ensimmäistä kauttaan maasto- tai ratakokeissa, tai molemmissa.
 2. Huomioon otetaan koiran kaikki hyväksytyt tulokset, jotka se saa ensimmäisellä kaudellaan. Hyväksytyt tulokset ovat:
  • maastokokeessa hyväksytty juoksu (vähintään 150 pistettä)
  • ratakokeessa hyväksytty lähtö
 3. Kilpailussa ei kilpailla paremmuudessa, vaan kilpailujen määrästä. Pisteillä (maasto) tai ajalla (rata) ei ole merkitystä muuten kuin kohdassa 4. on mainittu.
 4. Jokaisesta hyväksytystä lopputuloksesta koira saa pisteen. Tasapisteiden kohdalla ratkaisee maastotulosten sijoitus, eli paremmin sijoittunut koira menee edelle.
 5. Arvokilpailuista, esim. maastosta Suomen Maastomestaruus (SMM) ja SVKL:n maastomestaruus, radalta Tähtisprintteri (TS) ja Juoksukuninkuus, koira saa lisäpisteen.
 6. Pisteet lasketaan yhdistyksen puolesta Suomen Vinttikoiraliiton kilpailutietojärjestelmän tulospalveluun kirjattujen tulosten perusteella. Mikäli omistaja on havainnut tulospalvelun tuloksissa virheitä tai epäselvyyksiä, hänen tulee ilmoittaa niistä yhdistykselle osoitteeseen kilpailut@podengo.net.
 7. Tulokset julkaistaan yhdistyksen vuosikokouksessa.

Palkinnon on lahjoittanut Sirkka Rautalin.