VUODEN METSÄSTÄJÄ -KILPAILU

Tulokset 2007 –>kuva

VUODEN METSÄSTÄJÄ, KIERTOPALKINTO

Voimassa vuodesta 2007 lähtien. Päivitetyt säännöt voimassa vuodesta 2019 alkaen.

 1. Vuoden metsästäjän kiertopalkinnosta voivat kilpailla kaikki Suomessa rekisteröidyt Suomen Portugalinpodengot ry:n jäsenten omistamat portugalinpodengot kokoon, sukupuoleen tai karvanlaatuun katsomatta.
 2. Kilpailukausi on yksi kalenterivuosi.
 3. Pisteet lasketaan yhdistyksen puolesta Suomen Vinttikoiraliiton kilpailutietojärjestelmän tulospalveluun kirjattujen tulosten perusteella. Mikäli omistaja on havainnut tulospalvelun tuloksissa virheitä tai epäselvyyksiä, hänen tulee ilmoittaa niistä yhdistykselle osoitteeseen kilpailut@podengo.net.
 4. Tulokset lasketaan koiran viiden parhaan maasto- ja/tai ratajuoksukilpailun perusteella alla olevan taulukon mukaisesti.
 5. Jos koiran suoritus hylätään (disk./kesk.) kilpailun finaalissa, alkuerien sijoitus ratkaisee. Alkuerissä hylkäys mitätöi koiran tuloksen koko kyseisen kilpailun osalta.
 6. Maastokisassa koiran on saatava alkueristä vähintään SVKL:n hyväksytyn käyttökoetuloksen alin pistemäärä, joka tällä hetkellä on 150 pistettä.
 7. Suomenmestaruudesta (maasto/rata) saa 2 lisäpistettä.
 8. Jos tämän jälkeen useammalla podengolla on samat pisteet, ratkaisee näiden kesken kaikkien kilpailujen voittojen määrä. Koira jolla on kauden aikana eniten ykkössijoja kaikissa kilpailuissa, voittaa.
 9. Jos tämänkin jälkeen kaksi tai useampia koiria jakaa voiton, ratkaisee näiden kesken parhaan yksittäisen maastokilpailun pisteiden määrä. Koira, jolla on kauden parhaat maastopisteet (alkuerät+finaali), voittaa.
 10. Kiertopalkinto on teräksinen maljakko ja vuosittainen palkinto voittajalle on ruusuke. Voittaja kaiverruttaa omalla kustannuksellaan maljakon kylkeen vuosiluvun, koiran virallisen nimen sekä rodun (psk, pkk, ksk, kkk) ja sukupuolen (u, n).
 11. Palkinto on tarkoitettu kiertäväksi ikuisesti.
 12. Tulokset julkaistaan yhdistyksen vuosikokouksessa.

Palkinnon on lahjoittanut Päivi Durchman.

 

Pisteytys:

Kokonaiskisan sijoitus Pisteet
1 6
2 5
3 4
4 3
5 2
6 1