Suomen Portugalinpodengot ry:n
20-vuotisjuhla Open Show la 11.6.2016
Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa Helsingissä

TULOKSET 11.06.2016 (lisätty 12.6.2016)

KUVAGALLERIA

Portugalinpodengojen Open Show on Suomen Portugalinpodengot ry:n järjestämä epävirallinen näyttely, jossa ei jaeta sertifikaatteja. Näyttelyyn voivat osallistua kaikki rekisteröidyt, Suomen Kennelliiton rokotusmääräysten mukaisesti rokotetut portugalinpodengot, jotka täyttävät viimeistään näyttelypäivänä 5 kk. Osallistumiselle ei ole yläikärajaa.

Open Show -tuomarina toimi ulkomuototuomari Säde Hohteri.

Lyhyt tuomariesittely:
Odotan suurella innolla tulevan kesän tuomaritehtävää yhdistyksenne juhlavuoden Open Show’ssa. Kiitos kutsusta!

Lähes koko elämäni olen viettänyt koirien parissa. Lapsuudenkodissani meillä oli cockerspanieli, rottweiler ja kääpiöpinseri. Ensimmäisen oman koiran eli salukin hankin 1969 ja siitä lähtien niitä on kuulunut perheeseen, useimmiten kaksi kuten nytkin. Kymmenkunta vuotta meillä oli ”pitkäaikaishoidossa” vanhimman tyttäremme jackrussellinterrieri, jolla on rotuna kenties hieman samoja luonteenominaisuuksia kuin pienellä portugalinpodengolla. Kasvatin 1970- ja 1980-luvuilla muutaman salukipentueen kennelnimellä Sfinksin. Vinttikoirien ulkomuototuomari olen ollut jo 80-luvulta alkaen. Olen arvostellut useissa Euroopan maissa sekä lisäksi USA:ssa ja Australiassa. Podengoja olen arvostellut ulkomailla vain parissa näyttelyssä (Ruotsi ja Sveitsi), sillä rotu on erittäin harvinainen kaikkialla. Olen kyllä seurannut mahdollisuuksien mukaan podengokehiä isoissa MV-näyttelyissä ulkomailla. Rotutuntemustani olen syventänyt mm. osallistumalla Carla Molinarin ja Gabriela Veigan pitämiin rotuesittelyihin Suomessa.

Vuosien kuluessa olen toiminut useissa luottamustehtävissä eri kennelyhdistyksissä. Tällä hetkellä olen jäsenenä Kennelliiton jalostustieteellisessä toimikunnassa sekä parissa muussa Kennelliiton työryhmässä. On erittäin avartavaa ja opettavaista nähdä kennelmaailma muustakin kuin oman rodun näkökulmasta.

Teillä on ihana rotu. Vaalikaa sitä ja hoitakaa rakkaudella!

Koirat, joilla on vakava tai hylkäävä virhe (esim. purentavika, taittuneet tai riippuvat korvat) sekä kastroidut urokset, joilla ei ole Kennelliiton todistusta, ilmoitetaan lemmikkiluokkaan. Lemmikkiluokista valitaan omat ROP- ja VSP-koirat.

Näyttelyssä oli seuraavat lisäluokat:
Paras jälkeläisluokka
Paras kasvattajaluokka
Paras Uroksen Pää
Paras Nartun Pää
Parhaat Liikkeet

Lisäkilpailuna näyttelyssä Lapsi ja koira, jonka arvosteli Marke Kärkkäinen.

SPP ry Open Show 2016 (.pdf)

Open Shown sponsoreina toimivat mm. Husse, Faunatar (Hyvinkää Willa), Salamanteri ja Rondie.

hussefaunatar   Salamanterilogotekstillärondie


Aikataulut: 

OS-infokirje (.pdf)

Tervetuloa!
Suomen Portugalinpodengot ry:n järjestämään 20-vuotisjuhla Open Show`hun Tuomarinkartanon vinttikoirakeskukseen! Näyttelyyn on ilmoitettu 45 podengoa.
Ilmoittautuminen alkaa klo 10, samalla tarkastetaan rokotustodistukset. Näytteilleasettajat saavat ilmoittautumisen yhteydessä koirien numerolaput ja näyttelyluettelon. Arvostelu alkaa näyttelyluokista klo 11 ja jatkuu suoraan lemmikkiluokilla. Tämän jälkeen arvostellaan jälkeläis- ja kasvattajaluokka sekä muut lisäluokat. Näihin luokkiin ei ole erillistä ilmoittautumista vaan kehätoimitsija kutsuu koirat kehään kunkin luokan alkaessa.

Open Show -luokat
Näyttelykoiraluokat
psk 23 kpl
pkk 15 kpl
ksk 2 kpl
kkk 1 kpl
isk 1 kpl
Lemmikkiluokka
psk 3 kpl
Jälkeläisluokka
Kasvattajaluokka
Paras Uroksen Pää
Paras Nartun Pää
Parhaat Liikkeet

Ajo-ohjeet: Näyttelypaikan osoite on Tuomarinkyläntie 1, 00690 Helsinki.
Tarkemmat ajo-ohjeet: http://www.vinttikoira.fi/yhteystiedot

Pysäköinti Vinttikoirakeskuksessa on samaan aikaan salukien ja afgaanien erikoisnäyttelyt. Pysäköintiin on varattu sekä rakennusten edessä että juoksuradan takana sijaitseva pysäköintialue. Noudata alueen ja pysäköinninohjaajien ohjeita.

Koirien ulkoilutus: Noudata alueella hyvää siisteyttä. Koirien kakat kerätään pussiin ja pussit roskikseen.
Turistikoirat: Näyttelypaikalle voi ottaa mukaan koiria, jotka eivät osallistu näyttelyyn. Kennelliiton rokotusmääräykset koskevat myös näitä koiria ja rokotustodistuksen tulee olla mukana.

Eläinlääkäri: Lähin päivystävä eläinlääkäri löytyy Eläinsairaala Evidensiasta Tammistosta osoitteesta Valimotie 29, 01510 Vantaa. Puhelin 0201 800 730.

Muuta: HVK järjestää tapahtumille yhteisen buffan. Muistathan varata käteistä rahaa!

Näyttelyihin osallistujille on varattu bajamajoja sekä talousrakennuksen päässä olevat WCt . Buffan kautta kuljettava WC on varattu toimihenkilöille.

Lisätiedot: tapahtumat@podengo.net tai 040 5052179/Kirsti tai 040 5496820/Maaret

Yhdistys toivottaa kaikille oikein mukavaa ja onnistunutta näyttelypäivää!